Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 opakowanie mix sałat
4 sztuki pomidory
śliwkowe2 sztuki cebula czerwona
1 pęczek natka pietruszki
1 sztuka cukinia
mała3 ząbki czosnek
1 sztuka sok z cytryny
80 ml oliwa z oliwek
3 łyżki słonecznik ziarna
sól
do smakupieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cukinię umyj, pokrój w plastry i opiecz na rozgrzanym grillu po 1 minucie z każdej strony. Zdejmij cukinię z grilla i oprósz solą oraz pieprzem. Następnie na aluminiowej tacce ułóż pokrojone w piórka czerwone cebule i grilluj je przez 5 minut. W trakcie grillowania oprósz cebulę solą oraz pieprzem.
- Pomidory umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cukinię, cebulę i pomidory wymieszaj z miksem sałat. Dodaj posiekaną natkę pietruszki.
- Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z oliwą oraz sokiem z cytryny. Dopraw solą oraz pieprzem i polej sosem sałatkę. Wierzch sałatki posyp ziarnami słonecznika.
Źródło przepisu: Czas na grill