Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 1 opakowanie serek zakopiański
- 1 opakowanie mix sałat
z roszponką - 150 g pomidorki koktajlowe
- 4 sztuki rzodkiewki
- 100 g truskawki
- 2 łyżki miód
- 1 sztuka sok z cytryny
- sól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Truskawki umyj, oczyść z szypułek i zmiksuj na gładki mus. Powstały sos dopraw do smaku miodem, sokiem z cytryny i solą. Wymieszaj.
- Sałatę przełóż do miski. Pomidorki przekrój na połówki. Rzodkiewki pokrój w plasterki i dodaj razem z pomidorkami do sałaty.
- Serki ułóż na tacce grillowej i opiecz po 3 minuty z każdej strony. Upieczone serki ułóż na sałatce i polej truskawkowym dressingiem.
Źródło przepisu: Czas na grill