Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Schab z rozmarynem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Polecam! :)

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 kg  schab środkowy
    bez kości
  • 1 pęczek  rozmaryn
  • 2 ząbki  czosnek
  • pieprz
    do smaku
  • sól
    do smaku
    Sos do smarowania:
  • 1/2 szklanki  olej
  • 1 sztuka  sok z cytryny
  • 1 ząbek  czosnek

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszaj olej z sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety, lekko rozbij tłuczkiem.
  3. Posiekaj drobno rozmaryn (kilka gałązek odłożyć do grillowania).
  4. Obierz czosnek, rozgnieć, wymieszaj z rozmarynem, solą i pieprzem.
  5. Tak przygotowaną przyprawą natrzyj mięso, zawiń w folię aluminiową, odstaw w chłodne miejsce.
  6. Po dwóch godzinach wyjmij mięso i umieść je na ruszcie.
  7. Piecz, obracając i smarując sosem.
  8. Pod koniec pieczenia rzuć na rozżarzone węgle odłożony rozmaryn.



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Zobacz więcej na temat:

schabrozmarynprzepisy na grilla


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE