Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szaszłyki z karkówki i warzyw


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  karkówki wieprzowej
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka mała cukinia
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  oleju
  • 1 łyżeczka  vegety
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • gałązka natki pietruszki
  • gałązka lubczyku
  • gałązka kolendry

Sposób przyrządzania:

  1. Pietruszkę, lubczyk oraz kolendrę drobno posiekaj. Dodaj olej, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, vegetę, sól oraz pieprz. Wymieszaj.
  2. Karkówkę oraz papryki pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w grubsze piórka, a cukinię w grube plastry.
  3. Mięso i warzywa wrzuć do marynaty i odstaw na 3 godziny w chłodne miejsce.
  4. Po tym czasie zamarynowane mięso oraz warzywa nadziewaj na przemian na patyczki do szaszłyków. Tak przygotowane szaszłyki grilluj 20 minut, smarując od czasu do czasu marynatą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE