Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka filet z kurczaka
podwójny - sól
do smaku - 1 łyżka kolendra
zmiażdżone ziarna - 3 łyżki oliwa
- pieprz
do smaku - 2 sztuki cebula czerwona
- 1 sztuka papryka żółta
- 1 sztuka papryka zielona
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kurczaka umyj, osusz. Oprósz mięso solą. Zmiażdżoną kolendrę wymieszaj z oliwą i szczyptą pieprzu. Powstałą marynatą posmaruj mięso i odstaw je na godzinę.
- Cebule obierz, pokrój w cienkie cząstki. Papryki oczyść, umyj i pokrój na kawałki. Mięso pokrój w kostkę.
- Namocz patyczki do szaszłyków. Następnie nadziewaj na nie kolejno mięso, cebulę i paprykę. Szaszłyki skrop marynatą z sokiem, który wydzielił się z mięsa. Grilluj przez 12 minut, często obracając.
Źródło przepisu: Moje gotowanie