Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
4 sztuki filety z piersi kurczaka
2 łyżki bazyliowego pesto
2 łyżki orzechowego pesto
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka żółta papryka
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą. Następnie oprósz solą oraz pieprzem. Na każdym plastrze mięsa rozsmaruj czubatą łyżkę pesto i zwiń w rulon. Następnie każdą roladkę pokrój w 2-centymetrowe plastry.
- Papryki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń nasiona. Każdy kawałek papryki pokrój w krążki o tej samej szerokości co roladki z kurczaka.
- Na patyczek do szaszłyków nabij kawałek papryki, w paprykę włóż roladkę z kurczaka z pesto. Kontunuuj do wyczerpania składników.
- Gotowe szaszłyki grilluj z obu stron, aż będą rumiane.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka