Dzisiaj jest: Piątek, 06.12.2024 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szaszłyki z marynowanego kurczaka i cebuli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 600 g  filetów z piersi kurczaka
  • 3 sztuki czerwone cebule
    Marynata
  • 1/2 szklanki  oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  pieprzu
  • 1/2 łyżeczki  pieprzu ziołowego
  • 2 łyżki  musztardy
  • 1/3 łyżeczki  ostrej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z kurczaka oczyść z błonek, umyj, osusz i pokrój w dość dużą kostkę.
  2. W miseczce wymieszaj olej, musztardę, sól, pieprz, pieprz ziołowy oraz ostrą paprykę. Do tak przygotowanej marynaty włóż pokrojonego kurczaka i odstaw na 2-3 godziny.
  3. Cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Następnie nabijaj na patyczki do szaszłyków na zmianę kawałki kurczaka i cebuli.
  4. Gotowe szaszłyki grilluj po 8-10 minut z każdej strony, aż mięso się zrumieni. Podawaj z dipem cytrynowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE