Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 8 osób
Składniki
- 600 g filetów z piersi kurczaka
- 3 sztuki czerwone cebule
- Marynata
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
- 2 łyżki musztardy
- 1/3 łyżeczki ostrej papryki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filety z kurczaka oczyść z błonek, umyj, osusz i pokrój w dość dużą kostkę.
- W miseczce wymieszaj olej, musztardę, sól, pieprz, pieprz ziołowy oraz ostrą paprykę. Do tak przygotowanej marynaty włóż pokrojonego kurczaka i odstaw na 2-3 godziny.
- Cebulę obierz i pokrój w ćwiartki. Następnie nabijaj na patyczki do szaszłyków na zmianę kawałki kurczaka i cebuli.
- Gotowe szaszłyki grilluj po 8-10 minut z każdej strony, aż mięso się zrumieni. Podawaj z dipem cytrynowym.
Źródło przepisu: moje smaki życia