Dzisiaj jest: Piątek, 01.07.2022 Imieniny: Haliny i Mariana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Szaszłyki z szynki i suszonych śliwek w boczku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  szynki wieprzowej
  • 100 g  pomidorków koktajlowych
  • 100 g  małych pieczarek
  • 12 sztuk suszonych śliwek
  • 100 g  wędzonego boczku
  • 1/2 łyżeczki  bazylii
  • 1/2 łyżeczki  majeranku
  • 1 sztuka posiekany ząbek czosnku
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę umyj, osusz, pokrój w kostkę. Mięso oprósz solą, pieprzem, bazylią oraz tymiankiem i wstaw na 2 godziny do lodówki.
  2. Śliwki włóż do miski, zalej odrobiną przegotowanej wody i odstaw na 60 minut. Po tym czasie odsącz śliwki i każdą owiń w plaster boczku.
  3. Na patyczki do szaszłyków nabijaj na zmianę kawałki szynki, pomidorki koktajlowe, śliwki w boczku oraz pieczarki. Gotowe szaszłyki grilluj na rozgrzanym grillu, aż będą rumiane.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE