Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Arbuzowe kostki z kozim serem i pistacjami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 kostki  arbuza o rozmiarach 5x5x5 cm
  • 1/2 szklanki  dobrej jakości serca koziego
  • 1/2 szklanki  prażonych pistacji już bez łupinek
  • 1 sztuka mała czerwona cebulka pokrojona w krążki
  • 1/4 szklanki  octu balsamicznego

Sposób przyrządzania:

  1. Posmaruj wierzch kostek arbuza kozim serem. Warstwa nie powinna być bardzo gruba, ok 0.5 cm.
  2. Wierzch sera udekoruj pistacjami, oraz cebulą.
  3. Ocet balsamiczny wylej na patelnię i podgrzewaj tak długo, aż powstanie gęsty sos. Tak przygotowany ocet wylej na przygotowany arbuz z serem i pistacjami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

karafka

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE