Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Aromatyczne śledzie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 300 sztuk filetów matiasa
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • olej z pestek winogron
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie wymocz, aby nie były zbyt słone, a następnie osusz i pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny.
  2. Cebule obierz, posiekaj w drobną kostkę.
  3. W słoiku układaj warstwami na przemian, śledzie i cebulę. Każdą warstwę zalej olejem, oprósz pieprzem. Zamknij słoik i wstaw na 2-3 dni do lodówki.
  4. Przed podaniem posyp natką pietruszki i udekoruj czerwoną cebulą pokrojoną w piórka.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE