Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 2 sztuki owoce awokado,
- 2 łyżki soku z cytryny,
- 6 sztuk ładnych, czarnych oliwek,
- 1.5 łyżek majonezu,
- 40 dag gruszek w syropie,
- sól i pieprz.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Awokado przekroić na połowę wzdłuż, wyjąć pestkę i skropić lekko sokiem z cytryny.
- Oliwki przekroić na połówki, wyjąć pestki. Cztery połówki zostawić do dekoracji, resztę pokroić dość drobno.
- W salaterce wymieszać majonez z resztą soku cytrynowego.
- Dodać kawałki gruszek, pokrojone oliwki oraz sól i pieprz do smaku.
- Przygotowaną w ten sposób mieszanką napełnić połówki awokado. Każdą porcję udekorować połówką oliwki.