Dzisiaj jest: Wtorek, 28.06.2022 Imieniny: Leona i Ireneusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Awokado z sosem z zielonych ziół


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki owoce awokado,
  • 10 dag  mrożonych krewetek, obgotowanych,
  • 4 łyżki  sosu z zielonych ziół.

Sposób przyrządzania:

  1. Mrożone krewetki wrzucić na krótką chwilę do garnka z wrzącą wodą, następnie starannie odcedzić na sicie.
  2. Awokado obrać, wyjąć pestkę i starannie pokroić w niewielkie kawałki.
  3. Do miski sałatkowej wrzucić kawałki awokado, krewetki i sos.
  4. Wszystkie składniki starannie wymieszać, a następnie przełożyć na cztery talerzyki, udekorować gałązką z zielonej pietruszki.
  5. Podawać z chlebem pełnoziarnistym, posmarowanym masłem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE