Dzisiaj jest: Piątek, 10.07.2020 Imieniny: Filipa i Amelii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Awokado z sosem z zielonych ziół


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki owoce awokado,
  • 10 dag  mrożonych krewetek, obgotowanych,
  • 4 łyżki  sosu z zielonych ziół.

Sposób przyrządzania:

  1. Mrożone krewetki wrzucić na krótką chwilę do garnka z wrzącą wodą, następnie starannie odcedzić na sicie.
  2. Awokado obrać, wyjąć pestkę i starannie pokroić w niewielkie kawałki.
  3. Do miski sałatkowej wrzucić kawałki awokado, krewetki i sos.
  4. Wszystkie składniki starannie wymieszać, a następnie przełożyć na cztery talerzyki, udekorować gałązką z zielonej pietruszki.
  5. Podawać z chlebem pełnoziarnistym, posmarowanym masłem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE