Dzisiaj jest: Czwartek, 04.03.2021 Imieniny: Kazimierza i Łucji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Awokado z sosem z zielonych ziół


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki owoce awokado,
  • 10 dag  mrożonych krewetek, obgotowanych,
  • 4 łyżki  sosu z zielonych ziół.

Sposób przyrządzania:

  1. Mrożone krewetki wrzucić na krótką chwilę do garnka z wrzącą wodą, następnie starannie odcedzić na sicie.
  2. Awokado obrać, wyjąć pestkę i starannie pokroić w niewielkie kawałki.
  3. Do miski sałatkowej wrzucić kawałki awokado, krewetki i sos.
  4. Wszystkie składniki starannie wymieszać, a następnie przełożyć na cztery talerzyki, udekorować gałązką z zielonej pietruszki.
  5. Podawać z chlebem pełnoziarnistym, posmarowanym masłem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE