Dzisiaj jest: Środa, 12.05.2021 Imieniny: Dominika i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Bakłażany grillowane z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki bakłażany
  • sól
  • olej do zapiekania
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  panierki
  • 3 łyżki  świeżo startego sera
  • 3 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany oczyścić, umyć i pokroić wzdłuż na plastry grubości 1cm, posolić i odstawić na 10 minut. Następnie opłukać i osuszyć.
  2. Grillować bakłażany na ruszcie posmarowanym olejem około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do temperatury 220oC. Obrać czosnek i drobno posiekać. Wymieszać z panierką, serem oraz oliwą.
  3. Bakłażany wyjąć, odwrócić i posmarować mieszanką serową. Dalej grillować, aż nieco zbrązowieją. Na koniec podawać.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE