Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Bakłażany grillowane z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki bakłażany
  • sól
  • olej do zapiekania
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  panierki
  • 3 łyżki  świeżo startego sera
  • 3 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Bakłażany oczyścić, umyć i pokroić wzdłuż na plastry grubości 1cm, posolić i odstawić na 10 minut. Następnie opłukać i osuszyć.
  2. Grillować bakłażany na ruszcie posmarowanym olejem około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do temperatury 220oC. Obrać czosnek i drobno posiekać. Wymieszać z panierką, serem oraz oliwą.
  3. Bakłażany wyjąć, odwrócić i posmarować mieszanką serową. Dalej grillować, aż nieco zbrązowieją. Na koniec podawać.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE