Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bułeczki z ciasta francuskiego z kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1/4 główki  kapusty
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • 250 g  ciasta francuskiego
  • 100 g  żółtego sera
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj.
  2. W garnku rozgrzej olej, włóż kapustę i duś pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec duszenia dodaj masło i sól.
  3. Ser zetrzyj na tarce. Jajko roztrzep z odrobiną wody. Dodaj starty ser i wymieszaj.
  4. Ciasto podziel na 4 kwadraty i ułóż je na blasze do pieczenia. Wyłóż na ciasto kapustę, przykryj serem z jajkiem. Złóż przeciwległe rogi ciasta, tak by powstała koperta.
  5. Piecz 25 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE