Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Bułeczki z ciasta francuskiego z kapustą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1/4 główki  kapusty
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • 250 g  ciasta francuskiego
  • 100 g  żółtego sera
  • 1 sztuka jajko
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj.
  2. W garnku rozgrzej olej, włóż kapustę i duś pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec duszenia dodaj masło i sól.
  3. Ser zetrzyj na tarce. Jajko roztrzep z odrobiną wody. Dodaj starty ser i wymieszaj.
  4. Ciasto podziel na 4 kwadraty i ułóż je na blasze do pieczenia. Wyłóż na ciasto kapustę, przykryj serem z jajkiem. Złóż przeciwległe rogi ciasta, tak by powstała koperta.
  5. Piecz 25 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE