Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1/4 główki kapusty
2 łyżki oleju
1 łyżka masła
250 g ciasta francuskiego
100 g żółtego sera
1 sztuka jajko
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę poszatkuj.
- W garnku rozgrzej olej, włóż kapustę i duś pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec duszenia dodaj masło i sól.
- Ser zetrzyj na tarce. Jajko roztrzep z odrobiną wody. Dodaj starty ser i wymieszaj.
- Ciasto podziel na 4 kwadraty i ułóż je na blasze do pieczenia. Wyłóż na ciasto kapustę, przykryj serem z jajkiem. Złóż przeciwległe rogi ciasta, tak by powstała koperta.
- Piecz 25 minut w temperaturze 200 st. C.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka