Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2024 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Buraczki z cebulką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki buraki
  • 3 sztuki jabłka
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 1 ząbek  czosnku
  • pół szklanki gęstego jogurtu naturalnego
  • cytryna
  • 1 łyżeczka  kminku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyć, ugotować lub upiec w piekarniku. Po wystygnięciu obrać, pokroić w plastry. Jabłka umyć, obrać, przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w cienkie cząstki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Cebule obrać, pokroić w pierścienie, zanurzyć na kilka minut w osolonej wrzącej wodzie. Czosnek obrać,rozetrzeć. Kminek utłuc lekko w moździerzu.Pokrojone buraki, jabłka i cebule ułożyć na talerzu. Zalać jogurtem przyprawionym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Posypać kminkiem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka sałatki i surówki


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE