Dzisiaj jest: Czwartek, 13.05.2021 Imieniny: Roberta i Serwacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Camembert z pistacjami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  sera camembert
  • 6 dag  pistacji
  • 1 sztuka duże jajko
  • 5 dag  mąki pszennej
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pistacje bardzo drobno posiekaj i wysyp na talerz. Do głębokiego talerza wbij jajko, roztrzep i dopraw solą. Na płaskim talerzu rozsyp mąkę.
  2. Ser dokładnie zamocz w jajku, obtocz w mące. Czynność powtórz, a na koniec zamocz w jajku i obtocz w pistacjach.
  3. Ser włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE