Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Chleb w jajku po kastylijsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6-8 plastrów  hiszpańskiego chleba wiejskiego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki chleba zależnie od wielkości przepołowić. Czosnek obrać i pokroić ząbki w cienkie plasterki.
  2. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, dodać plasterki czosnku i wymieszać.
  3. Na patelni rozgrzać trochę oliwy. Chleb zanurzać w masie jajecznej, tak aby był dobrze pokryty. Smażyć w gorącej oliwie z obu stron na złoty brąz.
  4. Wyjąć z patelni, osączyć z nadmiaru tłuszczu i podawać na ciepło.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE