Dzisiaj jest: Piątek, 10.07.2020 Imieniny: Filipa i Amelii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Chleb z cukrem po katalońsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka
  • 100 ml  czerwonego wina
  • 4 łyżki  oliwy
  • cukier do posypania
  • 1 szczypta  cynamonu
  • 8 sztuk grubych kromek suchego, białego chleba

Sposób przyrządzania:

  1. W płaskiej misce rozbełtać jajka. Do drugiej miski wlać czerwone wino.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę. Chleb najpierw włożyć do wina, następnie zanurzyć w rozbełtanym jajku. Potem od razu usmażyć z obu stron na złotobrązowy kolor.
  3. Grzanki zdjąć z patelni, osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i posypać cukrem oraz mielonym cynamonem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE