Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 8 osób
Składniki
- 1/2 szklanki / 125 g masła (o temperaturze pokojowej)
- 4 łyżki pasty anchois
- 3 sztuki ugotowane na twardo jajka
- 1 sztuka długa pokrojona bagietka
- 2-3 łyżki opłukanych solonych kaparów
|
|
Sposób przyrządzania:
- Masło i pastę anchois ugniataj w miseczce widelcem do uzyskania gładkiej jednolitej masy. Jajka obierz ze skorupek, pokrój w plasterki, większe z nich krojąc jeszcze na pół.
- Bagietkę pokrój na 24 kromki. Posmaruj każdą z nich masą z masła i anchois, udekoruj plasterkami jajka, kaparami i rozłóż na pólmisku.
- Kanapki możesz podawać natychmiast po przygotowaniu lub włożyć do lodówki, jednak nie dłużej niż 1 godz. Po tym czasie bagietka rozmięknie.