Dzisiaj jest: Środa, 26.01.2022 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Crostini z paprykową pastą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka lekko czerstwa bagietka
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  octu balsamicznego
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • sól
  • 1 szczypta  mielonej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę pokrój na cienkie kromki i lekko zrumień z obu stron w piekarniku.
  2. Papryki umyj, osusz i oczyść z nasion. Opiecz na gorącej patelni tak, by skórka ściemniała. Następnie ostudź, obierz i drobno pokrój.
  3. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Czosnek obierz, utrzyj z solą.
  4. Do miski wrzuć utarty czosnek, paprykę, cebulę, oliwę i ocet balsamiczny. Zmiksuj na gładki krem. Dopraw do smaku mieloną papryką. Wymieszaj.
  5. Zrumienione kromki posmaruj pastą paprykową i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE