Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ćwiartki sałaty lodowej z pomidorami i boczkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • Sałata lodowa przekrojona na cztery części
  • Dressing z niebieskiego sera pleśniowego
  • 100 g  pomidorków cherry pokrojonych w połówki, bądź ćwiartki
  • 100 g  niebieskiego sera pleśniowego pokruszonego
  • 8 sztuk plasterków boczku, usmażonego i drobno pokrojonego
  • pieprz i sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ułóż kawałki sałaty na talerzach, następnie skrop je dresingiem serowym.
  2. Na tak przygotowanej sałacie ułóż najpierw rozkruszony boczek, a na to kawałki pomidorów
  3. Całość posyp serem pleśniowym i dopraw do smaku pieprzem i solą
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Leela

Posty : 0

Przepisy: 6


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE