Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 4 sztuki awokado
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 sztuki czerwone papryki
- 10 sztuk zielonych oliwek
- 1 sztuka cebula
- 3 sztuki płaskie łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Przekrój na połówki awokado i delikatnie wyjmij pestkę.
- Z każdej połowy awokado wydrąż po łyżce miąższu.
- Cebulę i paprykę oczyść i drobno posiekaj.
- Pokrój drobno oliwki.
- Wymieszaj posiekane warzywa z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i majonezem.
- Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
- Połówki awokado napełnij farszem.