Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Figi nadziewane serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki świeże figi
  • 1-2 łyżki  słodkiego wina
  • 175 sztuk żółtego sera
  • 2 sztuki gałązki tymianku
  • 2 łyżki  oliwy
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Figi umyć i ostrożnie wytrzeć, następnie pokroić każdą figę na trzy plastry i skropić winem.
  2. Ser pokroić na 8 kawałków wielkości 4 x 4 cm i włożyć do miski.
  3. Tymianek opłukać, otrząsnąć z wody i oderwać listki. Połączyć z oliwą i pieprzem, dodać do sera i wymieszać. Marynować ser około 1 godziny pod przykryciem.
  4. Przed podaniem ułożyć figi na zmianę z dwoma kawałkami sera w małe wieżyczki.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE