Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 opakowanie ciasta francuskiego
150 g szynki w plastrach
100 g sera gouda
3-4 łyżki ketchupu
1 sztuka jajko
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szynkę pokrój w paseczki, a ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
- Ciasto francuskie rozłóż i posmaruj ketchupem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp połową starkowanego sera, rozłóż wędlinę i na wierzch połóż resztę sera.
- Zwiń w roladę i na około 10 minut włóż do zamrażalnika. Po tym czasie zwinięte ciasto pokrój w średniej grubości plastry.
- Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim plasterki rolady. Roztrzep jajko i posmaruj nim zawijańce.
- Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15-20 minut.