Dzisiaj jest: Czwartek, 28.05.2020 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Francuskie zawijańce


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 150 g  szynki w plastrach
  • 100 g  sera gouda
  • 3-4 łyżki  ketchupu
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę pokrój w paseczki, a ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  2. Ciasto francuskie rozłóż i posmaruj ketchupem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Posyp połową starkowanego sera, rozłóż wędlinę i na wierzch połóż resztę sera.
  3. Zwiń w roladę i na około 10 minut włóż do zamrażalnika. Po tym czasie zwinięte ciasto pokrój w średniej grubości plastry.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim plasterki rolady. Roztrzep jajko i posmaruj nim zawijańce.
  5. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 15-20 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE