Dzisiaj jest: Środa, 25.05.2022 Imieniny: Urbana i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Galaretka mięsno-warzywna


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 200 g  gotowanych żołądków
  • 4 szklanki  bulionu warzywnego
  • 200 g  mieszanych pikli (kukurydza, papryka, ogórki, cebula)
  • 3 łyżki  żelatyny

Sposób przyrządzania:

  1. Pikle odcedź z zalewy, w razie konieczności pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Żalatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw, żeby napęczniała.
  3. Zagotuj bulion, przecedź przez lnianą ściereczkę, dodaj namoczoną żelatynę.
  4. Do miseczek nalej po łyżce galarety i odstaw do zastygnięcia.
  5. Następnie ułóż pokrojone w paseczki mięso i pikle, nalej tężejącą galaretę w takiej ilości, aby przykryć składniki.
  6. Foremki wstaw do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia.
  7. Przed podaniem foremki zanurz na kilka sekund w gorącej wodzie, wyjmij galaretki, ułóż na półmisku i udekoruj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE