Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gruszkowe tapas


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże gruszki
  • 150 g  sera pleśniowego
  • 8 sztuk plasterków szynki dojrzewającej
  • 2 łyżki  jabłkowego octu winnego
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 4 sztuki goździki
  • ocet balsamiczny
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój owoce w ósemki.
  2. Wymieszaj sok wyciśnięty z pomarańczy z octem winnym, szczyptą soli i goździkami. Marynatą zalej gruszki i pozostaw na 30 minut.
  3. Ser pleśniowy pokrój w paski o rozmiarze gruszkowych ósemek, a każdy plasterek podziel na pół, krojąc go wzdłuż.
  4. Odsącz gruszki z marynaty.
  5. Na każdym kawałku gruszki połóż plasterek sera, owiń szynką i zepnij wykałaczką. Polej gruszkowe tapas octem balsamicznym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE