Dzisiaj jest: Sobota, 24.10.2020 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Grzanki z sardynkami i grillowaną papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kromek pieczywa pszennego
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka puszka sardynek w oliwie
  • 10 sztuk zielonych oliwek
  • 4 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka cytryna
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki pieczywa opiecz w tosterze. Skrop oliwą.
  2. Paprykę opiecz nad ogniem, aż jej skórka będzie czarna. Zamknij ją szczelnie w woreczku foliowym, aż ostygnie. Po tym czasie delikatnie zdejmij całą przypaloną skórkę. Pokrój na wąskie paseczki.
  3. Na każdej grzance ułóż porcję sardynek, skrop sokiem z cytryny. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki oliwki oraz paprykę. Skrop oliwą i udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Półwysep pełen smaków


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE