Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
75 dag grzybów
cebula
4-5 łyżek śmietany
1-2 łyżki mąki
2 łyżki masła roślinnego
natka pietruszki
pieprz
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić i włożyć do garnka. Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na maśle, nie rumieniąc, włożyć do grzybów, wlać 2-3 łyżki wody, przyprawić i dusić pod przykryciem do czasu, aż grzyby będą miękkie.
- Następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.Podawać posypane natką pietruszki z ryżem bądź pieczywem razowym.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników