Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Grzyby w śmietanie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 75 dag  grzybów
  • cebula
  • 4-5 łyżek  śmietany
  • 1-2 łyżki  mąki
  • 2 łyżki  masła roślinnego
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby dokładnie oczyścić, pokroić i włożyć do garnka. Cebulę drobno posiekać, przesmażyć na maśle, nie rumieniąc, włożyć do grzybów, wlać 2-3 łyżki wody, przyprawić i dusić pod przykryciem do czasu, aż grzyby będą miękkie.
  2. Następnie wlać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.Podawać posypane natką pietruszki z ryżem bądź pieczywem razowym.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE