Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Grzyby w śmietanie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 30 dag  prawdziwków
  • 5 dag  masła
  • 1 sztuka posiekana cebula
  • 1 sztuka roztarty ząbek czosnku
  • 1/2 szklanki  gęstej kwaśnej śmietany
  • 8 dag  startego żółtego sera
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

    Grzyby pokrój w paski. Zeszklij cebulę na maśle, dodaj czosnek i grzyby, przypraw i podduś razem. Zalej śmietaną, gotuj jeszcze przez chwilę. Przełóż do żaroodpornych kokilek, posyp serem i zapiecz



    Vitalia PL

    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

    Nicola Temple

    Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


    Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE