Dzisiaj jest: Piątek, 05.03.2021 Imieniny: Fryderyka i Wacława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Jaja a'la mimoza


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki jaja
  • 1 główka  sałaty
  • 4 sztuki pomidory
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 2 łyżki  majonezu
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować jaja na twardo. Obrać je ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Na talerzu rozłożyć liście sałaty, a na nich poukładać plastry pomidorów i połówki białek.
  2. Dwa żółtka odłożyć, resztę utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać sól, pieprz i drobno posiekaną natkę. Tak przygotowanym farszem napełnić białka jaj. Całość posypać pozostałymi żółtkami utartymi na drobnej tarce.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE