Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki jaja
- 1 główka sałaty
- 4 sztuki pomidory
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ugotować jaja na twardo. Obrać je ze skorupek, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Na talerzu rozłożyć liście sałaty, a na nich poukładać plastry pomidorów i połówki białek.
- Dwa żółtka odłożyć, resztę utrzeć z majonezem i musztardą. Dodać sól, pieprz i drobno posiekaną natkę. Tak przygotowanym farszem napełnić białka jaj. Całość posypać pozostałymi żółtkami utartymi na drobnej tarce.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników