Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Jajecznica z pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki plasterki szynki
  • 1/3 sztuki pomidorów krojonych z puszki
  • masło
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Szynkę pokrój w paski. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
  2. Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj szynkę i smaż przez chwilę, mieszając. Dodaj pomidory z puszki i smaż przez minutę.
  3. Jajka wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Następnie wlej je na patelnię z podsmażoną szynką. Smaż chwilę, by jajka się ścięły. Dopraw solą do smaku.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE