Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 4 sztuki jajka
- 1 sztuka cebula
- 2 sztuki plasterki szynki
- 1/3 sztuki pomidorów krojonych z puszki
- masło
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Szynkę pokrój w paski. Cebulę obierz i drobno posiekaj.
- Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim cebulę. Następnie dodaj szynkę i smaż przez chwilę, mieszając. Dodaj pomidory z puszki i smaż przez minutę.
- Jajka wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Następnie wlej je na patelnię z podsmażoną szynką. Smaż chwilę, by jajka się ścięły. Dopraw solą do smaku.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka