Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Jajka po meksykańsku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki papryki w różnych kolorach
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 6 sztuk jajek
  • bazylia
  • vegeta
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki myjemy, osuszamy i wycinamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w paseczki.
  2. Cebule kroimy w kostkę i szklimy na oleju, a następnie dodajemy paprykę i smażymy tak, by była lekko twarda. Przyprawiamy do smaku vegetą i pieprzem.
  3. Cebulę z papryką przekładamy do naczynia żaroodpornego, wsypujemy groszek i mieszamy.
  4. Łyżką formujemy wgłębienia, do których delikatnie wbijamy jajka. Lekko solimy, posypujemy bazylią. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. i pieczemy 30 min., aż jajka się usmażą. Podajemy z ryżem.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE