Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kaczuszki z jaj


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 4 sztuki jaja
  • 2-3 sztuki listki sałaty
  • 2-3 łyżki  białego sera
  • 8 sztuk ziaren pieprzu
  • kawałek gotowanej marchewki
  • kilka pieczarek
  • olej do smażenia
  • pieprz
  • sól
  • majonez

Sposób przyrządzania:

  1. Jaja ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół. Pieczarki drobniutko posiekać i podsmażyć na odrobinie oleju. Po wystudzeniu połączyć z żółtkami jaj, doprawić przyprawami i nadziewać farszem białka. Ułożyć farszem do dołu.
  2. Z białego sera, roztartego na talerzyku widelcem uformować dłońmi małe kulki (główki kaczuszek). Połączyć je z połówką jaja kawałkiem wykałaczki. Należy uważać przy jedzeniu. Z pieprzu zrobić oczka, a z marchwi dziobek. Z wierzchu polać jajka majonezem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE