Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 6 sztuk kromek chleba tostowego
- 30 dag sera żółtego
- 2 sztuki jajka
- 1 szczypta soli
- bułka tarta
- olej
- 1 łyżka majonezu
- ketchup
- 1 szczypta słodkiej mielonej papryki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka rozkłóć z dodatkiem szczypty soli. Ser pokrój w grube plastry, obtocz w jajku i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju.
- Do miseczki włóż łyżkę majonezu, łyżkę ketchupu i szczyptę mielonej papryki. Wymieszaj.
- Chleb tostowy podpiecz kilka minut w piekarniku. Następnie każdą kromkę posmaruj sosem ketchupowo-majonezowym, połóż plaster smażonego sera i polej ketchupem.
- Podawaj jeszcze ciepłe.
Źródło przepisu: przyślij przepis!