Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kanapka ze śledziem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kromek chleba żytniego
  • 2 łyżki  masła
  • 3 sztuki jajka
  • 2 sztuki filety śledziowe
  • 1-2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1 sztuka szalotka
  • 1 łyżka  posiekanego szczypiorku
  • 3 sztuki korniszony
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na plasterki.
  2. Filety śledziowe umyć, osuszyć i pokroić na 18 pasków.
  3. Szalotkę obrać i posiekać w drobną kostkę. Wymieszać z majonezem, sokiem z cytryny i szczypiorkiem. Przyprawić masę do smaku solą i pieprzem. Schłodzić w lodówce.
  4. Chleb posmarować masłem i na każdej kromce ułożyć plasterki jajek, a na nich filety śledziowe.
  5. Kremem majonezowym i korniszonami udekorować kanapki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE