Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kanapki z chorizo i ciecierzycą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 łyżek  oliwy
  • 2 łyżki  octu winnego
  • pieprz
  • sól
  • 250 sztuk kiełbasy chorizo
  • 1 sztuka cebula
  • 400 sztuk ciecierzycy z puszki
  • 2-3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • chleb

Sposób przyrządzania:

  1. 5 łyżek oliwy wymieszać z octem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  2. Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w cienkie plasterki, a potem na pół. Cebulę obrać i drobno posiekać.
  3. Resztę oliwy rozgrzać, cebulę oraz kiełbasę smażyć 3 minuty na wolnym ogniu. Wyjąć kiełbasę, dodać do mieszanki oliwy z cebulą i wymieszać.
  4. Ciecierzycę opłukać, osączyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Połowę ciecierzycy rozgnieść widelcem, następnie wraz z drugą połową wymieszać razem z kiełbasą.
  5. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z wody i drobno posiekać, dodać do reszty składników i wymieszać. Po 2 łyżeczki masy układać na kawałkach chleba.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE