Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Karczochy marynowane w sherry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 13 sztuk małych serc karczochów (ze słoika)
  • 1 sztuka cebula
  • 3 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 ząbek  czosnku
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka gałązka tymianku
  • 200 sztuk wina
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 100 sztuk szynki (najlepiej typu serrano)

Sposób przyrządzania:

  1. Serca karczochów osączyć. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oliwie. Paprykę oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Czosnek obrać i wycisnąć do papryki. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Tymianek opłukać i dodać do mieszanki. Dolać wino i ocet. Zagotować. Do wywaru włożyć serca karczochów i gotować 15 minut na bardzo małym ogniu.
  3. Szynkę serrano pokroić w wąskie paski i wymieszać z resztą składników. Karczochy wraz z wywarem przełożyć do miski i ostudzić.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE