Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Knysze z cebulą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 30 g  drożdży
  • 2 sztuki jajka
  • 3 łyżki  masła
  • 4 łyżki  mleka
  • 2 łyżeczki  cukru
    Farsz
  • 3 sztuki cebule
  • 3 łyżki  oliwy
    Dodatkowo
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka żółtko
  • tłuszcz do blachy

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Drożdże rozetrzyj z cukrem. Dodaj ciepłe mleko i 2 łyżki mąki. Rozczyn odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie połącz go z resztą mąki. Dodaj jajka, roztopione masło i sól. Zagnieć na gładkie ciasto. Przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut, by wyrosło.
  2. Farsz: Cebule obierz, pokrój w kostkę i zrumień na suchej patelni, ciągle mieszając. Następnie dodaj oliwę i smaż jeszcze chwilę. Przypraw solą i pieprzem.
  3. Knysze z cebulą: Ciasto rozwałkuj na grubość palca. Szklanką wycinaj kółka. Każde koło natnij promieniście w trzech miejscach. Na środek każdego placka nałóż farsz i nad nim zlep nacięte kawałki ciasta.
  4. Tak przygotowane knysze ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze, posmaruj je roztrzepanym żółtkiem. Piecz 30 minut w temperaturze 170 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE