Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kotlety z selera


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • duży seler
  • 2 sztuki jaja
  • tarta bułka lub mąka
  • masło
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • tymianek
  • bazylia
  • lubczyk

Sposób przyrządzania:

  1. Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w plastry ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 5-7 min. Odcedzone i lekko schłodzone plastry posypać solą i przyprawami po obu stronach.
  2. Obtoczyć w rozmąconych jajach i bułce, układać na patelni na rozgrzanym oleju.
  3. Smażyć z obu stron ok. 15 min. Pod koniec smażenia położyć na każdym kotlecie kawałek masła. Posypać zieleniną.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE