Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
duży seler
2 sztuki jaja
tarta bułka lub mąka
masło
olej
sól
pieprz
tymianek
bazylia
lubczyk
|
|
Sposób przyrządzania:
- Seler umyć, obrać, opłukać. Pokroić w plastry ok. 1 cm. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody i gotować 5-7 min. Odcedzone i lekko schłodzone plastry posypać solą i przyprawami po obu stronach.
- Obtoczyć w rozmąconych jajach i bułce, układać na patelni na rozgrzanym oleju.
- Smażyć z obu stron ok. 15 min. Pod koniec smażenia położyć na każdym kotlecie kawałek masła. Posypać zieleniną.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis