Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.12.2021 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Krem z szynki i jaj


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 10 dag  chudej szynki
  • 3 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  masła
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • sól
  • 1 szczypta  pieprzu cayenne

Sposób przyrządzania:

  1. Masło utrzyj z solą, sokiem z cytryny i pieprzem cayenne.
  2. Szynkę pokrój, jajka obierz i zmiksuj je razem z majonezem. Następnie wymieszaj z wcześniej przygotowanym masłem.
Smacznego!


Źródło przepisu: książeczka chleb nie tylko ze smalcem


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE