Dzisiaj jest: Wtorek, 03.12.2024 Imieniny: Franciszka i Ksawerego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kulki serowe z ziołami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • olej do głębokiego smażenia
  • 2 sztuki białka
  • 120 g  sera żółtego
  • 75 sztuk pokruszonego świeżego chleba
  • sól
  • pieprz
  • papryka w proszku
  • 5 sztuk gałązek ziół

Sposób przyrządzania:

  1. Olej rozgrzać do temperatury 180oC, w tym czasie ubić pianę z białka, piana nie powinna być za sztywna.
  2. Zioła umyć i otrząsnąć z wody, następnie drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami. Ser, pokruszony chleb oraz posiekane zioła dodać do ubitego białka i ostrożnie wymieszać. Masę doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką w proszku.
  3. Dwiema łyżeczkami formować z masy kulki wielkości orzecha włoskiego i natychmiast wkładać do gorącej oliwy. Smażyć 3 minuty ze wszystkich stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Wyjąć z tłuszczu, osączyć na papierowym ręczniku, przełożyć na talerze i podawać.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE