Dzisiaj jest: Czwartek, 23.09.2021 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Kutia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

rosyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 szklanka  łuskanej pszenicy
  • 1 szklanka  maku
  • 1 szklanka  miodu
  • 1 szklanka  mleka
  • 100 g  posiekanych orzechów włoskich
  • 100 g  orzechów laskowych
  • 100 g  migdałów
  • 100 g  fig
  • 100 g  daktyli
  • 100 g  rodzynek
  • kilka kropli olejku rumowego

Sposób przyrządzania:

  1. Pszenicę namocz na noc. Następnego dnia odsącz, zalej świeżą wodą i gotuj przez 4 godziny do miękkości.
  2. Mak zalej mlekiem i gotuj przez 2 godziny. Następnie ostudź i dwukrotnie zmiel.
  3. Miód rozgrzej w garnku. Dodaj do niego pszenicę i mak. Bakalie posiekaj, przepłucz i również dodaj do miodu. Następnie wlej kilka kropel olejku, wymieszaj i odstaw na kilka godzin.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE