Dzisiaj jest: Piątek, 30.10.2020 Imieniny: Zenobii i Przemysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Łosoś w sosie cytrynowo-koperkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  wędzonego lub marynowanego łososia w plastrach
  • 1 łyżka  ostrej musztardy (np. rosyjskiej)
  • 3 sztuki żółtka
  • sok z 2 cytryn
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 pęczek  koperku
  • sól i biały pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka wymieszać z musztardą, sokiem cytrynowym i pieprzem. Powoli dolewać olej i ubijać sos mikserem. Ewentualnie doprawić solą.
  2. Koperk dość grubo posiekać.
  3. Łososia rozłożyć na 4 talerzyki, polać sosem i posypać koperkiem.
Smacznego !


Źródło przepisu: Książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 50


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE