Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Łososiowa przekąska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 9 - 10 osób


Składniki

    Ciasto
  • 125 g  mąki
  • 60 g  margaryny
  • 1 sztuka żółtko
  • 1/2 łyżki  śmietany 18%
  • 1/4 sztuki płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól
    Farsz
  • 200 g  zmielonego mocno twarogu
  • 1 łyżka  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • 100 g  wędzonego łososia w plastrach
  • koperek

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, margarynę, żółtko i śmietanę. Wyrób i rozwałkuj ciasto.
  2. Wycinaj małe kawałki ciasta i wylepiaj nimi foremki na babeczki. Piecz w 170 st. C, aż uzyskają złoty kolor. Wyjmij z piekarnika i ostudź.
  3. Twaróg, śmietanę, sól i pieprz wymieszaj na gładką masę.Wypełnij nią upieczone babeczki.
  4. Łososia pokrój w małe paseczki, zwiń je w ruloniki i udekoruj nimi babeczki. Przed podaniem posyp koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE