Dzisiaj jest: Czwartek, 09.12.2021 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Muffiny z serem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 175 sztuk mąki
  • 2 sztuki płaskie łyżki cukru pudru
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka  papryki słodkiej mielonej
  • 2 sztuki jajka
  • 125 sztuk mleka
  • 50 sztuk masła
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • 50 sztuk sera gouda
  • 8 sztuk papilotek na muffinki

Sposób przyrządzania:

  1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i słodką paprykę. Mieszamy.
  2. W rondelku rozpuszczamy 50g masła. Studzimy.
  3. Do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy mleko i rozpuszczone masło. Wsypujemy łyżeczkę suszonego tymianku. Mieszamy.
  4. Przelewamy mokre składniki do suchych i delikatnie mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej, w miarę gęstej masy.
  5. Ser tarkujemy na tarce.
  6. Na blasze do pieczenia rozkładamy papilotki i wkładamy do każdej po łyżce uzyskanej masy muffinowej. Następnie wsypujemy płaską łyżeczkę starkowanego sera i przykrywamy go łyżką masy (masa powinna sięgać do 2/3 wysokości papilotki). Wierzch możemy posypać pozostałym serem.
  7. Tak przygotowane muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 st. C i pieczemy 25 minut.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE