Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśniki zapiekane w śmietanie z piwem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka jajko,
  • 250 ml  mleka,
  • sól.
  • 10 dag  mąki pszennej,
  • olej do smażenia,
  • 30 dag  twardego sera,
  • 1 sztuka czerwona papryka,
  • 200 ml  bitej śmietany,
  • 100 ml  piwa,
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki,
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki,
  • 4 sztuki duże plastry szynki.

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko zmiksować z jajkiem i solą. Stopniowo dodawać mąkę.
  2. Odstawić na 20 minut. Ser zetrzeć na grubej tarce, paprykę pokroić w kosteczkę.
  3. Na rozgrzanej i lekko natłuszczonej patelni usmażyć 4 duże naleśniki.
  4. Na każdy naleśnik wyłożyć plaster szynki, starty ser i pokrojoną paprykę.
  5. Zawinąć i przekroić na pół. Połówki ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
  6. Ubitą śmietanę wymieszać z piwem i słodką papryką, dosolić do smaku.
  7. Wylać na naleśniki. Włożyć do rozgrzanego piekarnika.
  8. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
  9. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 17


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE