Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
1 sztuka ogórek wężowy (długi)
200 g tłustego twarożku
10 dag sera pleśniowego rokpol
sól
pieprz biały
6 sztuk pomidorków koktajlowych
natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ogórek umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć środek z pestkami. Każdą z połówek ogórka pokroić na 4 kawałki o długości 2-3cm.
- Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z twarożkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
- Ogórki napełnić farszem serowym. Rozłożyć na półmisku.
- Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić na połówki i ułożyć między ogórkami.
- Podawać udekorowane natką pietruszki.
Źródło przepisu: kolekcja dobrej kuchni