Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Ogórki faszerowane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka ogórek wężowy (długi)
  • 200 g  tłustego twarożku
  • 10 dag  sera pleśniowego rokpol
  • sól
  • pieprz biały
  • 6 sztuk pomidorków koktajlowych
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórek umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż. Łyżeczką wydrążyć środek z pestkami. Każdą z połówek ogórka pokroić na 4 kawałki o długości 2-3cm.
  2. Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z twarożkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Ogórki napełnić farszem serowym. Rozłożyć na półmisku.
  4. Pomidorki koktajlowe umyć, przekroić na połówki i ułożyć między ogórkami.
  5. Podawać udekorowane natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE