Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 5 sztuk jajek
- 4 łyżki mąki
- 1 łyżka masła
- sól
- Sos
- 1 sztuka banan
- kiść różowych winogron
- 3 łyżki miodu
- sok z jednej cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Białka oddziel od żółtek. Dodaj do białek szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Następnie zwolnij obroty miksera i stopniowo dodawaj żółtka i mąkę. Miksuj na gładką masę.
- Na patelni rozgrzej masło i wlej masę jajeczną. Smaż omlet z obu stron na złoty kolor.
- W garnku podgrzej miód z sokiem z cytryny. Następnie dodaj pokrojone owoce.
- Omlet podawaj polany sosem owocowym.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka