Dzisiaj jest: Czwartek, 04.06.2020 Imieniny: Karola i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Omlet z miodem i owocami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 5 sztuk jajek
  • 4 łyżki  mąki
  • 1 łyżka  masła
  • sól
    Sos
  • 1 sztuka banan
  • kiść różowych winogron
  • 3 łyżki  miodu
  • sok z jednej cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Białka oddziel od żółtek. Dodaj do białek szczyptę soli i ubij na sztywną pianę. Następnie zwolnij obroty miksera i stopniowo dodawaj żółtka i mąkę. Miksuj na gładką masę.
  2. Na patelni rozgrzej masło i wlej masę jajeczną. Smaż omlet z obu stron na złoty kolor.
  3. W garnku podgrzej miód z sokiem z cytryny. Następnie dodaj pokrojone owoce.
  4. Omlet podawaj polany sosem owocowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE