Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Paluszki serowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 100 g  koziego twarogu
  • 100 g  parmezanu
  • 1.5 szklanek  mąki pszennej
  • 100 g  masła
  • 1/2 łyżeczki  musztardy
  • 1/4 łyżeczki  ostrej papryki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z solą, musztardą oraz papryką.
  2. Masło i twaróg rozetrzyj na puszysty krem. Parmezan zetrzyj na tarce, dodaj do masy maślano-serowej i wymieszaj. Następnie stopniowo dosypuj mąkę z dodatkami.
  3. Wyrobione ciasto podziel na dwie części, owiń folią i wstaw na godzinę do lodówki.
  4. Ciasto rozwałkuj na grubość 5 mm. Prostokąt potnij na paski szerokości 1,5 cm i długości 20 cm.
  5. Każdy pasek skręć kilkakrotnie wzdłuż osi na kształt świderka. Gotowe paluszki układaj na wyłożonej pergaminem blasze. Piecz 10-12 minut w temperaturze 190-200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE