Dzisiaj jest: Poniedziałek, 26.10.2020 Imieniny: Lucjana i Ewarysta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Papryka faszerowana oliwkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk podłużnych strąków papryki
  • 4 łyżki  oliwy
  • 2 sztuki cebule
  • 6 ząbków  czosnku
  • po 100g faszerowanych oliwek, kaparów i rodzynek
  • 1 sztuka suszony strąk papryki chili
  • 3 łyżki  przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę udusić w oliwie, odkroić wierzch i usunąć nasiona. Cebulę i ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Wymieszać z oliwkami, drobno posiekanymi kaparami i rodzynkami.
  2. Paprykę chili oczyścić z nasion, drobno posiekać i dodać do farszu.
  3. Razem z przecierem pomidorowym, solą i pieprzem gotować tak długo, aż cały płyn wyparuje. Paprykę napełnić farszem i odstawić, aby dobrze nasiąknęła.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE